
YÖNETMEN
Ozan ERBAK
YARDIMCI YÖNETMEN
Taylan YAYLAGÜL
SANAT YÖNETMENİ
Nurdan ALIYAZIOGLU
YAZAR
Hüseyin SAYLAN
KOSTÜM-AKSESUAR-DEKOR-AFİŞ
Youth Republic Reklam Ajansı
OYUNCULAR
Adil Varolgüneş
Ahmet Yusuf Kın
Aykut Aksoy
Burcu Kotil
Damla Hacıoğlu
Deniz Küsem
Duygu Özkarabıyık
Ezgi Önal
Hüseyin Saylan
Işıl Sucuka
Öztürk Baykara
Serda Kasacı Yıldırım
Şaziye Toksarı
Tamer Türkmen
Taylan Yaylagül
ATÖLYE VODAFONE
Atölye Vodafone, Vodafone Etkinlik Kulübü bünyesinde 2014 yılında kuruldu. Ozan Erbak tarafından verilen temel oyunculuk, temel sahne becerisi ve dramaturji dersleri sonrasında, ilk sezonunda “Bir Acayip Barış” isimli oyununu siz sevgili izleyicilerin beğenisine sunmaktadır.
OYUN HAKKINDA
Bir Acayip Barış, izleyicileri Aragon’un metinlerarasılık ve parçalı metin izlekleri paralelinde, Antik Yunan’da komedya yazarı olan Aristophanes’in bilincinde eğlenceli, trajik ve sürrealist bir gezintiye davet ediyor. Aristophanes, yazdığı metni ve karakterleri hem sorgulayan hem de eleştiren, hem kurgulayan hem de metnin içinde giderek kaybolan postmodernist bir yazar kimliğine bürünürken, kurgusal altyapı Aristophanes’in “Barış” ve “Lysistrata” komedyalarından Euripides’in tragedyalarına, Oğuz Atay’ın “Tehlikeli Oyunlar”ından, Platon’un diyaloglarına kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor.
“Bir Acayip Barış”, Aristophanes’in aktif politikayı bırakarak kendi köşesine çekildiği, Olimpos’a çıkıp barışı getirmek gibi ironik ütopyalara sığındığı, “ideal barış”ı sorgulamaya başladığı bir zaman diliminde geçerken, Aristophanes yazacağı son bir oyunla bütün Helen diyarına barışı getirebilmeyi arzu etmektedir. “Barış” sadece devletler hukuku ile değil, kadın-erkek, birey-toplum, akıl-delilik, arzu-irade gibi temel aydınlanmacı ikilikler çerçevesinden yansıtılırken, Aristophanes sorumluluktan kaçabilecek midir, Helen Birliği’ne olan tutkusu ve halkının uğradığı yıkım arasında, barışın filizlenmesini sağlayabilecek midir?